PVC stolarija - profili

01-Apr-2013

PVC stolarija - profili U današnje vreme sve više porodica želi da ima PVC stoliriju sa velikim staklenim površinama. Ranije je to iz tehničkih razloga nije bilo moguće. Današnji PVC profili dozvoljavaju nebrojena tehnička rešenja, naravno uz pravi izbor profila od kojih se PVC stolarija proizvodi. Na žalost zbog raznolike ponude PVC profila u Srbiji i nepostojanja kontrole kvaliteta, PVC profili od kojih se izrađuje PVC stolarija su jedan od najbitnijih faktora dugotrajnosti PVC stolarije. PVC profili koji se nude u Srbiji se mogu podeliti na 3 grupe.

   Prvi i najlošiji su PVC profili van svih standarda, najčešće se proizvode u Turskoj ili Kini. Od tih profila se pravi najčešće PVC stolarija koja se prodaje na stovarištima kao gotova stolarija po standardnim merama. Ti PVC profili su na sve moguće načine osiromašeni (po dimenzijama i sastavu) da bi imali što nižu cenu. I ono što je najvažnije na takve profile nemate nikakvu garanciju.

   Drugi PVC profili,za nijansu kvalitetniji su PVC profili koji se proizvode u Poljskoj, Rumuniji, Bugarskoj... i to su uglavnom fabrike koje su propale u zapadnoevropskim zemljama, pa pokušavaju da imitiraju fizički najkvalitetnije PVC profile, ali sa mnogo lošijim sastavom. Za te profile se odlučuju manje ozbiljni proizvođači i firme koje nemaju tradiciju (postoje kratko, i ‚‚danas su tu, sutra nisu’’). PVC stolarija kupljena kod takvih firmi nema najčešće ni održavanje u garatnom roku, zato što se takve firme često sele ili zatvaraju posle kratkog vremenskog roka.

   Treća grupa PVC profila su profili koje proizvode renomirane evropske firme sa tradicijom dužom od 40-60 god. Kroz taj period oni su detaljno proučavali i unapređivali PVC profile od kojih mi danas proizvodimo PVC stolariju. Profili sa takvim karakteristikama i unapređenjima našoj firmi omogućavaju da proizvode dugotrajnu PVC stolariju vrhunskog kvaliteta. PVC stolarija koja je kupljena kod nas 1998 godine i dan danas ima obezbeđeno održavanje i rezervne delove. Jedan od brojnih parametara pri odabiru proizvođača PVC stolarije Vam mogu biti i PVC profili od kojih ta firma proizvodi PVC stolariju.

Naša PVC stolarija se prizvodi od najkvalitetnijih šestokomornih INOUTIC-TYSSEN profila.