PVC stolarija upustva za kupca

19-Dec-2014

Kakav PVC prozor zadovoljava Vaše potrebe?

 

U eri sve češćih poskupljenja energenata i ekonomske krize dolazimo do zaključaka da će energija biti dragocena i skupa. Našim što hitnijim delovanjem u pravcu uštede energije, dugoročno ćemo čuvati naš kućni budžet. Po svim proračunima bolje je rizikovati trenutno i uložiti novac u novu PVC stolariju, nego taj novac „bacati“ kroz prozor. Kada se već odlučujete za građavinski zahvat zamene ili kupovine nove stolarije potrebno je da obratite pažnju šta vaši budući PVC prozori trebaju da poseduju:

 

  • Kvalitetan PVC profil, renomiranog nemačkog prizvođača , po mogućnosti sa što više komora (šest i više).
  • Minimum 3 kvalitetna dihtunga.
  • Jako čelično ojačanje unutar PVC profila (min. 1,5 mm)
  • Kvalitetan nemački okov sa dugoročnom tradicijom (SIEGENIA i sl.)
  • Kvalitetno izrađeno termoizolaciono staklo 4-16 argon-4 LowE (ako ste u mogućnosti –troslojno staklo 4-16-4-16-4 LowE)
  • Roletna sa aluminijumskim lamelama punjenim poliuretanom, PVC kutijom sa dodatnom izolacijom.

 

Gde pronaći PVC prozor prema Vašim potrebama?

 

Odabir mesta kupovine prozora treba vršiti prema sledećim parametrima:

- Prozore treba kupiti u firmi koja ima dugogodišnju tradiciju u proizvodnji PVC stolarije

- Potrebno je da ta firma ima saradnju sa ozbiljnim proizvođačima repromaterijala (INOUTIC i sl.)

- Odaberite firmu iz Vašeg okruženja radi što boljeg i bržeg servisa kupljenih prozora.

- Možda i najvažnije, ne obazirući se na male razlike u cenama PVC prozora,odaberite firmu za koju ste dobili preporuku ili je firma na „dobrom glasu“.

 

O čemu treba voditi računa pri odabiru PVC prozora?

 

Zbog loše kontrole tržišta u Srbiji su se pojavili PVC prozori koji ne ispunjavaju ni jedan tehnički uslov i firme koje ne pružaju garanciju i servis svojih PVC prozora. Posebno treba obratiti pažnju na sledeće:

- Ne kupovati gotove PVC prozore na stovarištima zato što se izrađuju od najnekvalitetnijih materijala da bi postigli što nižu cenu. Na stovarištima ne dobijete pismenu garanciju ni servis posle kupovine.

- Ne kupujete prozore od majstora koji nemaju prijavljenu firmu ili zanatsku radnju (ne možete ostvariti Vaša zakonska prava po kupovini PVC prozora)

- Ne kupujte prozore od fime koje Vam ne garantuju za rokove isporuke PVC stolarije i ne garantuju za Vaš avans koji dajete pri naručivanju PVC prozora.