Aluminijumska stolarija

Onog trenutka kad pomislimo da bi u našim stanovima ili životnoj sredini promenili nešto što bi doprinelo ugodnijem životu, smanjenju buke, toplini u kućnom i radnom okruženju, a da se odnosi na ulaganje koje će godinama unapred biti isplativo. To su zasigurno u domenu menjanja kućne stolarije, aluminijumska stolarija, odnosno aluminijumski prozori i alu vrata koji vam pružaju možda nekada nedosanjani san, a sad vrlo dostuno i veoma isplativo dugogodišnje rešenje.

Alu stolarija

Aluminijum kao materijal

On je kompaktan, čvst, ne zahtevan, lagan, a ujedno vam pruža mogućnost da birate širok spektar boja koje bi se uklopile u Vaš unutrašnji enterijer, tako da možete očekivati ostvarenje svake ideje. Zapravo radi se o perfekciji i savršenstvu za visoku izolaciju i završnu obradu.

Ono što izdvaja po svojim karakteristikama aluminijumsku stolariju je prvi i jednostavni sinonim, luksuz. Ali nemojte da Vas to zavarava, od nastanka aluminijumskih prozora, pa do sada tehnologija izrade aluminijumskog profila u mnogome je napredovala i smišljeno došla do svih vrata građana što sa dubljim ili plićim džepom. Tako da je za svakog dostupna u okvirima Vaših mogućnosti.

Kako vreme odmiče prozori izrađeni od drveta gube primat na tržištu u odnosu na ALU prozore. Alu prozori su davno bili nesavršeni i monotoni zbog izbora boja i oblika. Danas ALU stolarija je po izboru oblika, boje i kombinacija i načina otvaranja, proizvod doveden skoro do savršenstva.

Aluminijum kao materijal se toliko proširio u upotrebi svuda oko nas, da jedino njegova cena (visoka zbog tražnje samog materijala) odbija još ponekog kupca alu prozora.

Osnovna podela alu stolarije je na profile sa prekinutim termičkim mostom (termo) i profile bez prekinutog termičkog mosta (hladne).
Najvažnija stvar pri izboru alu prozora je odabir serije profila od koje se izrađuje alu stolarija.

Kako izabrati stolariju?

Sam izbor alu stolarije bitno da ima što bolje karakteristike, termičke i zvučne. Pored profila, pri izradi alu stolarije vrlo je bitno da alu prozor poseduje kvalitetne EPDM dihtunge i proverene okove.

Ništa manje bitno je da alu prozor ima ugrađeno kvalitetno termoizolaciono staklo proizvedeno prema propisima.

I na kraju, možda i najvažnije, odabir ozbiljne firme sa tradicijom i znanjem da taj alu prozor kvalitetno proizvede, ugradi i da Vam daje garanciju na izvršeni posao. A po isteku garancije obezbedi servis i rezervne delove za ugrađeni alu prozor.

Alu stolarija 2

Zašto aluminijumska stolarija?

Prednosti ALU stolarije su izrazito izražene pri čišćenju i održavanju, samoj statici i izdržljivosti alu prozora. Velika paleta boja zadovoljava sve zahteve moderne arhitekture. Alu stolarija ima visok stepen termičke i zvučne izolacije. Ekolozi mogu da budu spokojni zato što se alu prozor 100% može reciklirati.

Alu stolarija se pojavljuje najčešće sa dva načina zaštite, a to su eloksaža i plastifikacija. Obe varijante imaju nebrojene kombinacije boja i materijala.

Kao najluksuznija varijanta alu prozora sve češće se ugrađuje kombinacija aluminijum-drvo profila. Takvi alu prozori omogućavaju da na fasadi dobijete moderne oblike i boje, a u prostoriji toplinu i prirodni izgled.

U odnosu na standarnu alu stolariju aluminijum-drvo ima i pojačanu termičku izolaciju zbog drveta kao obloge.
Aluminijumska stolarija je omogućila arhitektama slobodu pri projektovanju i pomerila granice u građevinarstvu.

Osim standardnih alu prozora od aluminijuma se proizvode krovovi, fasade, kancelarijske pregrade i još mnogi elementi.

Alu stolarija - galerije

Naši partneri

Sarađujemo sa brendiranim proizvođačima pvc i alu stolarije jer želimo da vam ponudimo kvalitetne proizvode.

  • Alumil
  • Deceunick
  • Inoutic
  • Siegenia

Alu sistem Štulić može da se pohvali da poseduje iskustvo i kvalitet i da su zadovoljni klijenti naša najbolja preporuka!

Izaberite firmu sa imenom, tradicijom i kvalitetom.